En son konular
Giriş yap
YARARLI LINKLER
www.hpv.sitesi.ws www.stres112.com www.barsak.orgKimler hatta?
Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 213 kişi Ptsi 31 Tem. - 4:15 tarihinde online oldu.
toplumun önyargıları ve bilgisizliği ve başımdan geçen hıv durumu
2 posters
HIV&AIDS :: forumlar :: soru cevap
1 sayfadaki 1 sayfası
toplumun önyargıları ve bilgisizliği ve başımdan geçen hıv durumu
öncelikle hıv negatifim başımdan geçen durumu anlatmak istiyorum benimki şöyle oldu mikro eliza cihazından üç defa yalancı pozitiflik aldım ilki 1.3 ikincisi 1.4 üçüncüsü 1.07 fakat bunlar düşük değerler western blot doğrulamadan negatif geldi eliza cihazında yalancı pozitiflik bazen çok olabiliyor kendimde de pozitiflik çıkacağını hiç tahmin etmezdim hastanede sağlık personelleri için rutin kontroller vardı amirim bana yıllık testler var git kan ver dedi ben de kan verdim o aralar bizim avcılardaki hastanede artık eliza çalışılmıyordu eliza kanlarını kanuni sultan süleyman hastanesine gönderiyorduk neyse bizim bütün hastanedeki bütün personellerin eliza kanları kanuniye gitti aradan 2 gün geçti herkesin kanı çıkıyordu fakat benim kanım çıkmıyordu benim kanımı üç defa okumuşlar hepside pozitif çıkmıştı sonra amirim telefonla beni çağırdı o gün nöbetten çıkmıştım mehmet acil hastaneye gel bir durum için seninle konuşmam lazımdedi ben de kalktım hastaneye gittim beni odaya çekti mehmet dedi senin değerlerinde şüpheli bir değer var dediler korkarım hıv pozitif okumuş o anda şaşırdım hiç beklemiyordum biraz telaş etmeye başladım bana dedi ki telaş etme değerin düşük, büyük ihtimal yalancı pozitifdir bir daha kan ver bir daha okutalım sakin ol dedi dışarı çıktım iş arkadaşlarıma durumu anlattım ama keşke anlatmasaydım bana söyledikleri ilk söz seninle nöbet tutmayız 10 yıl ömrün var hayırdır ne yaptın çapkınlık mı yaptın dediler kız nerede dediler? bunu söyleyenler sağlık görevlileri bu morali mi daha da bozdu amirim bana çok kızdı neden bu durumu millete anlatın hepsi sana öcü gibi bakıyor bunu gizlemen lazımdı ben ne yapayım moralim çok bozuktu paylaşmak istedim ama nereden bileyim milletin bu kadar cahil olduğunu hemen internete daldım başka testlerde baktım PCR testini gördüm hemen burç genetik laboratuvarına gittim PCR testi vardı onlarda sadece hıv 1 vardı hıv 2 yurdışında yapılıyordu her ikisi için 1500 lira istediler ben de o panik halimde evet dedim şimdiki aklım olsaydı o testleri olmazdım ve parayı vermezdim bana hıv 1 için 5 gün sonra hıv2 için 20 gün sonra çıkar dediler bu ara hastaneden aradılar doğrulama için kan ver ankaraya gidecek 15-20 gün sonra çıkar dediler ben de gidip verdim o akşam eve gittim moralim bozuktu aileme bir şey söylemedim insanlar bana öcü gibi bakıyorlardı elimdem hiçbir şey çay içmiyorlardı evde tek başıma oturdum sonra erkenden yattım sonra eski hastanem olan bakırkoy hastanesine gittim durumu eliza cihazında çalışan biyolog arkadaşıma gizlice anlattım bana kimseye anlatma dedi istersen burada kan ver bakalım bizim cihaz kaç okuyacak kan verdim 4 saat sonra sonuç tekrar 1.3 pozitif okudu arkadaş bana panik yapma dedi bu değer çok düşük değer dedi defteri çıkardı bak dedi 1 ila 4 arası okuyan değerlerin hepsi western blottan negatif geliyor istersen kontrol et defterdeki değerlere baktım kiminin 2.8 değeri doğrulamadan negatif gelmişti bana bizim bakırkoyde kan merkezinde makro eliza var istersen orada okutalım sarı tüpü aldım oraya gittim eski arkadaşlar vardı kanın benim olduğunu söylemedim bir yakınımın dedim elden cihaza verdiler 35 dakika sonra çıkar dediler bir heyecanla bekliyordum sonunda çıktı 0.3 negatif bunu görünce sevindim biraz rahatlamıştım arkadaş bana makro eliza negatifse kesin negatifisin mikro eliza biraz hassas vucudundaki bazı maddeleri hıvın antikorları gibi algılıyor onun için yalancı pozitiflik verebiliyor merek etme dedi 5 gün sonra pcr sonucum geldi heyecandan çok zor bakabildin sonuç negatifdi sonra 20 gün hıv2 negatif geldi 22 gün sonra ankaradan western blot negatif geldi artık rahatlamıştım fakat şunu da gördüm bizim toplum çok bilinçsiz cahil özellikle iş arkadaşlarım bunlar sağlıkçı foyaları ortaya çıktı bana gelip biz sende hıv olduğunu tahmin etmiyorduk dediler ben de geçin dedim hiç biriniz benimle nöbet tutmak istemiyordunuz cüzzamlı muamelesi yaptınız bir tanesiyle konuşmuyorum bu olay üzerinde 3,5 ay geçti SONUÇ NE OLDU BILIYOR MUSUNUZ
Ailenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. iyi insanlar tanıdım gerçek dostlarımı tanıdım önyargılardan kurtuldum bilgi sahibi oldum maddi ve manevi zarar uğradım
Hiv ile yaşayan arkadaşlarımızı daha iyi anladım. onları şimdi daha iyi anlıyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum toplumu hıv konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorum hepsi bana hayat dersi oldu
Sağlıklı yaşamayı öğrendim.
Ailenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. iyi insanlar tanıdım gerçek dostlarımı tanıdım önyargılardan kurtuldum bilgi sahibi oldum maddi ve manevi zarar uğradım
Hiv ile yaşayan arkadaşlarımızı daha iyi anladım. onları şimdi daha iyi anlıyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum toplumu hıv konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorum hepsi bana hayat dersi oldu
Sağlıklı yaşamayı öğrendim.
mehmet123- MÜPTELA
Merhaba
Malesef durum böyle kardeşim iyi gününde herkez dost arkadaş ama tokezlemeye gor veya başına bir iş gelmeye görsün kim dost kim düşman gayet iyi anlaşılıyor.
enesce- DANIŞMAN
Geri: toplumun önyargıları ve bilgisizliği ve başımdan geçen hıv durumu
yalnız beni üzen bunu yapanların sağlık çalışanları olması dışarıdan sıradan bir insan olsaydı beni üzmezdi sağlıkçılar böyle olursa dışarıdaki insanlar nasıl olur kendi adıma dışarıdaki herkese kendi durumumu saklamadan başımdan geçenleri anlatıyorum tek eşli olmalarını söylüyorum bizim hastanede durumlarını anlatan hastalara personele mutlaka ilişkilerinde korunmalarını tavsiye ediyorum AIDS DURDURALIM
mehmet123- MÜPTELA
Merhaba
Mehmet sana özel mesaj gönderdim bakabilirmisin
enesce- DANIŞMAN
HIV&AIDS :: forumlar :: soru cevap
1 sayfadaki 1 sayfası