HIV&AIDS
Bu forum 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerini Pozitifrehber.com adresi üzerinden sürdürecektir. Lütfen yeni üyeliklerinizi Pozitifrehber.com adresinden alınız.

Join the forum, it's quick and easy

HIV&AIDS
Bu forum 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerini Pozitifrehber.com adresi üzerinden sürdürecektir. Lütfen yeni üyeliklerinizi Pozitifrehber.com adresinden alınız.
HIV&AIDS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» MERHABA ARKADASLAR
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyPerş. 12 Ara. - 18:58 tarafından gokyuzu

» HIV ve Enjektör ilişkisi....
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyCuma 21 Tem. - 11:08 tarafından joyuex

» Tüm forumlar aktif edildi
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyÇarş. 19 Nis. - 0:49 tarafından gokyuzu

» Tavsiyesine ihtiyacım var.
risk faktörlerini inceleyelim. EmptySalı 30 Ağus. - 14:09 tarafından szr

» Uzun oldu ama fikirlerinizi bekliyorum
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyPtsi 1 Ağus. - 16:24 tarafından Darindost

risk faktörlerini inceleyelim. EmptyPtsi 1 Ağus. - 16:24 tarafından Darindost

risk faktörlerini inceleyelim. EmptyPtsi 1 Ağus. - 16:23 tarafından Darindost

» trichomonas
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyPaz 3 Tem. - 15:30 tarafından enesce

» hiv duo ultra hakkında bir soru
risk faktörlerini inceleyelim. EmptyC.tesi 2 Tem. - 20:30 tarafından tolga34

Giriş yap

Şifremi unuttum

YARARLI LINKLER
www.hpv.sitesi.ws www.stres112.com www.barsak.org
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 213 kişi Ptsi 31 Tem. - 4:15 tarihinde online oldu.

risk faktörlerini inceleyelim.

risk faktörlerini inceleyelim. Empty risk faktörlerini inceleyelim.

Mesaj  karamsar34 Paz 20 Mart - 23:56

Dusuk riskli bir iliski dusunun; yani karsidaki partnerin hiv olup olmadigi belli olmasin. Kisinin HIV kapma olasiliği 100.000’de 1’dir. Simdi sunu dusunun: 4. Haftada olunan hiv testi, %95 dogruluk tasir; 3. ayda olunan hiv testi %99.9 dogruluk tasir. 4. Haftada negatif sonuc alan bir kisinin, HIV tasiyabilme ihtimali 0.00001 x 0.05 = 0.0000005’dir. Yani 10 milyon’da 5 ihtimal vardır. Ya da soyle diyelim, 2 milyonda 1 ihtimal. Yani 0’a cok yakin bir olasilik.

Simdi yüksek riskli bir iliski dusunelim. (Yani hiv oldugu belli olan biriyle korunmasiz anal sekse giren escinsel, ya da hiv virusu tasiyan biri tarafindan tecavuze ugrayan bir kadin). Burada hastaligin bulasma ihtimali 100’de 1’dir. Bu kisinin 4. Hafta testinde negatif ciktigini dusunelim. Test negatif cikmasina ragmen bu kisinin hiv tasima ihtimali, 0.01 x 0.05 - 0.0005’dir. Yani 2000’de 1. Oldukca dusuk bir oran. Ama tam anlamiyla emin olmak icin yeterli degil. Cunku bircok insan bu 2000’de 1 riski bile kabul etmekte zorlanacaktir. Bu kisinin ucuncu ay testinden de negatif ciktigini dusunelim. Bu sonuca ragmen bu kisinin hiv tasiyabilme ihtimali, 0.01 x 0.001 = 0.00001, yani 100 bin’de 1 şanstır.

Anlayacaginiz, ayni test, farkli durumlar icin farkli oranlar veriyor. Eger risk cok yuksekse, tam olarak emin olmak icin mumkun oldugunca gec test olmak gerekiyor; yani 8. haftada ve 3. ayda. Eğer risk daha dusukse, bu kadar uzun beklemeye gerek yok.

Test olmak icin uc ay kadar uzun bir sure bekleyip beklememek size kalmis. Ama cogu insan icin, 4-6. haftada olunan bir test, kafi gelecektir. (Eger siz, milyonda 1’den az olan bir ihtimal yuzunden hala endise etmeye devam edecekseniz, o zaman size tavsiyem lutfen araba kullanmayin, trafigin yogun oldugu yollarda karsidan karsiya gecmeyin ve asla ucaga binmeyin. Bunlarin tumu, cok daha buyuk risk tasir cunku.)

karamsar34

risk faktörlerini inceleyelim. Empty Geri: risk faktörlerini inceleyelim.

Mesaj  Misafir Ptsi 21 Mart - 0:24

Abi ne güzel yazmışsın metematigin iyi senin hikayen nedir abi yazar mısın ....

Misafir
Misafir

Mesaj  karamsar34 Ptsi 21 Mart - 0:29

Ben en baba belirtileri yasadim 59 ve 81 de eliza negatifi aldim fakat ic dünyamız bizi hep kötü düşünmeye ittigi için malum bnde kral fobiklerden biriydim fakat şimdi rahatca 6.ayimi beklicem acikcasi kendimi her türlü sonuca hazirladim ama ne olursa olsun kadere inaniyorm yani bugün hiv deilde en basitinden pankreas kanseri de olabilirdik 6.ay ömür biçilen bi hastalik yada hicbirseyimiz yokken bir kaza gecirip ölebiliriz onun için en iyisi sabir ve şükür diyorum

karamsar34

Mesaj  Misafir Ptsi 21 Mart - 0:33

Abi sen tam benim kafadansin aynen öyle ...abi şimdi biz nefes alıyoruz bu esnada bile yani suan dünyada 1000lerce insan ölüyo bu arada abi belirtiler neler kaçıncı gün başladı belirtileri... ha bu arada ben daha korumalı bile olsa birdaha o işi yapmam Teşekkürler abi

Misafir
Misafir

Mesaj  karamsar34 Ptsi 21 Mart - 0:39

Fobik kardesim belietileri siralamama gerek yok tüm fobicilerin yasadigi belirtiler işte yani bir cok uzman bile belirtilerin farkli nedenlerden stresten oldugunu soyluyolar bide belirti dedigimiz seyler artik ileri evre olan AIDS in yol actigi rahatsizliklar yani oyle 1 2 ayda olacak seyler deil. Sen anlasilan cok takmissin buna kafayi bak sana bir tavsiye sabirla bekle testini ol tabi bu surecte internetten uzaklas yapamiosan kendine bir sinir koy bugun 30 dk nete bakacam die sonraki gun 20 sonra 15 böylece kendini bu bilgi kirliliğinden uzaklastir çünkü bunu yapamazsan daha kötü olur yaşayan biri olarak söylüyorum.

karamsar34

Mesaj  Misafir Ptsi 21 Mart - 0:44

Aynen öyle abi haklısın

Misafir
Misafir

- Similar topics