En son konular
Giriş yap
YARARLI LINKLER
www.hpv.sitesi.ws www.stres112.com www.barsak.orgKimler hatta?
Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 213 kişi Ptsi 31 Tem. - 4:15 tarihinde online oldu.
pozitifse eğer?
5 posters
HIV&AIDS :: forumlar :: soru cevap
1 sayfadaki 1 sayfası
pozitifse eğer?
test pozıtıf cıkarsa hastanede napıyolar gercek kimliğimizi mi alıyolar?ne oluyoo korkuorum test yaptırmaya
utangac- TANIDIK
Geri: pozitifse eğer?
pozitif çıkarsa ilk yapacakları sanırım Hıfzı sıhha hastenesine doğrulama testine yollamak olur,oradada pozitif çıkarsa ssk varsa eğer devlet ilaçlarını karşılar,kişi kendine bakarsa sigara içiyorsa sigara içmeyecek,yemeklerine dikkat edecek sanırım 30 veya 40 sene hep bu ilaçlara bağlı yaşayacak.
cambriem- TANIDIK
henüz ssk yok beklemelımıyım 1 ay içinde olur?ayrıca bildirdiklerinde ailemizide hastaneye cagırırlar mı?cambriem demiş ki:pozitif çıkarsa ilk yapacakları sanırım Hıfzı sıhha hastenesine doğrulama testine yollamak olur,oradada pozitif çıkarsa ssk varsa eğer devlet ilaçlarını karşılar,kişi kendine bakarsa sigara içiyorsa sigara içmeyecek,yemeklerine dikkat edecek sanırım 30 veya 40 sene hep bu ilaçlara bağlı yaşayacak.
utangac- TANIDIK
Kimse bilmez sen söylemedikten sonra.İstanbuldansan eğer haftaya cumartesi test olmaya gidecem maddi imkanın yoksa eğer ben karşılarım benimde 90.gün çarşamba doluyor işten dolayı anca cumartesi gidebilecem.Bu arada ihmal etme eğer hiv varsa erken teşhis hayatını uzatır,neyse işteyim inşallah bir şey yoktur.
cambriem- TANIDIK
cambriem konuya yaklasimin nezaketin vede samimiyetin icin gercekten cok mutlu oldum. sana yurekten tesekkur ediyorum.
utangac arkadasim eger test sonucun pozitif gelir ise farkli bir test kiti ile yine anti hiv 1/2 test i tekrar edilir. birinci test pozitif iknci test negatif ise ilk sonuc yalanci pozitif olarak kabul görur. ilk test pozitif ikinci test yine pozitif ise ucuncu olarak western blood testi uygulanir. bu dogrulama testi olarak tanimlanan testtir ve bunun sonucununda pozitif olmasi durumunda kisi hiv pozitif olarak degerlendirilir.
bu durumdaki arkadaslarimizin kisisel bilgileri sadece saglik bakanliginca bilinmek durumundadir bundan aile yada toplumun haberdar olmasi gerekmedigi gibi,, hasta haklari cercevesinde bu arkadaslarimizin magdur edilmemesi icin bir takim onlemler mevcuttur. sosyal guvencesi olmayan arkadaslarimiz yesil kart cikarmak kaydi ile tedavi olabilmektedirler..
bunlari dusunmen gerekmiyor su gunlerde oncelikle test olmalisin. turkiyede pek cok sehirde ucretsiz test merkezlerinde isim beyan etmeksizin hiv vede diger cybh testlerini olabilirsin
utangac arkadasim eger test sonucun pozitif gelir ise farkli bir test kiti ile yine anti hiv 1/2 test i tekrar edilir. birinci test pozitif iknci test negatif ise ilk sonuc yalanci pozitif olarak kabul görur. ilk test pozitif ikinci test yine pozitif ise ucuncu olarak western blood testi uygulanir. bu dogrulama testi olarak tanimlanan testtir ve bunun sonucununda pozitif olmasi durumunda kisi hiv pozitif olarak degerlendirilir.
bu durumdaki arkadaslarimizin kisisel bilgileri sadece saglik bakanliginca bilinmek durumundadir bundan aile yada toplumun haberdar olmasi gerekmedigi gibi,, hasta haklari cercevesinde bu arkadaslarimizin magdur edilmemesi icin bir takim onlemler mevcuttur. sosyal guvencesi olmayan arkadaslarimiz yesil kart cikarmak kaydi ile tedavi olabilmektedirler..
bunlari dusunmen gerekmiyor su gunlerde oncelikle test olmalisin. turkiyede pek cok sehirde ucretsiz test merkezlerinde isim beyan etmeksizin hiv vede diger cybh testlerini olabilirsin
En son gokyuzu tarafından Cuma 31 Ara. - 0:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
CAMBRİEM BU DUYARLILIGINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
yalnız- TANIDIK
tesekkurler CAMBRİEM bende yanımda biri olsa korkmadan yaptırırdm belki ama simdi cok korkuyorum istanbulda değilim benle aynı kadınla ilişkiye giren arkadas evlendi gitti test yaptırmamıs o hiç takmıyo bişe yokmus onda ama bende korku cokk off off hayatım boyunca 1 kere yaptım tövbe de ettım ama korkuyorum keske yapmasaydım pozitifse yasayamam zaten
utangac- TANIDIK
bu duyguları cok ıı anlayabılıorum.aynılarını kısa donemde yasadım ve yasamaya devam edıyorum.ınsan hep kotu olanı dusunuyor bu da bı savunma mekanızması aslında.korkuyoruz ve onlem almak ıstıyoruz yapabılcegımız bısey olmayıncada yıkılıyoruz.Olaya adım adım yaklasmak lazım.oncelıkle gıdıp testını olcaksın ve konuyu kapatcaksın emın ol.Benım gıbı beklemen de gerekmıyor.Ben lanet olası gunlerı sayıyorum resmen.Gıt testını ol kurtar kendını bu azaptan dostum.Eskısehır ankara yakınlarındaysan bende gelebılırım senınle teste.bende olmayı dusunuyorum cunku
mutlu- TANIDIK
mersindeyım ben ya test olmak aslında negaftıfse bukadar cektgme degmezde ya pozıtıfse orasını aklıma gelince bitiorum eriyorum kanım akmıo donuyo vucudum ne yapacam bilmiorum baska hastalıklardan dolayı hastaneye gitmeyede korkuorum artıkmutsuz demiş ki:bu duyguları cok ıı anlayabılıorum.aynılarını kısa donemde yasadım ve yasamaya devam edıyorum.ınsan hep kotu olanı dusunuyor bu da bı savunma mekanızması aslında.korkuyoruz ve onlem almak ıstıyoruz yapabılcegımız bısey olmayıncada yıkılıyoruz.Olaya adım adım yaklasmak lazım.oncelıkle gıdıp testını olcaksın ve konuyu kapatcaksın emın ol.Benım gıbı beklemen de gerekmıyor.Ben lanet olası gunlerı sayıyorum resmen.Gıt testını ol kurtar kendını bu azaptan dostum.Eskısehır ankara yakınlarındaysan bende gelebılırım senınle teste.bende olmayı dusunuyorum cunku
utangac- TANIDIK
HIV&AIDS :: forumlar :: soru cevap
1 sayfadaki 1 sayfası